Predavanje je sestavljeno iz treh modulov, ki se med seboj logično povezujejo, z namenom, da bodoči podjetnik, podjetnik ali pri njemu zaposlene osebe pridobijo informacije oziroma nadgradnjo obstoječega védenja, kako in na kaj morajo biti pozorni pri svojih vsakodnevnih delovnih rutinah. Poslovna pot je težka, a resnična veličina in odkrivanje lastne kreativnosti je zahtevno in mi smo tu, da vam pomagamo!

»Ne živi, kot da je pred tabo še deset tisoč let! Usoda visi nad teboj! Zato si prizadevaj biti dober človek, dokler obstajaš na tem svetu.«
(Mark Avrelij, rimski cesar)
7. 11. 2019 ob 16.30
1. modul: POSTAL SEM PODJETNIK, KAJ PA SEDAJ

O čemu vse kot podjetnik nisem razmišljal (nenapisana in napisana pravila, ki bi jih bilo dobro poznati). Spoznali boste zahteve Lean startupa (kako zasnovati vizijo na osnovi eksperimentiranja, namen testiranja in ocenjevanja ideje, kdaj je potreben preobrat in kako pospešiti aktivnosti, ki prispevajo k rasti podjetja in težnji po nadaljnjih inovacijah). Naučili se boste osnov Lean productiona oz. vitkega poslovanja, ki teži k definiranju kompetenc, komunikaciji, doslednosti in natančnosti izvajanja procesnih aktivnosti; kako dokazovati kupcu konstantno kvaliteto storitve ali proizvoda. Podani bodo primeri iz prakse.

14. 11. 2019 ob 16.30
2. modul: KAKO DOKAZATI KVALITETO STORITVE/PROIZVODA?

Kompetence, znanje, veščine – razlike; CE znak proizvoda in tehnična dokumentacija (prejeli boste informacije, kako definirati odgovornosti in pooblastila vaših zaposlenih; kje preveriti zahteve kakovosti in varnosti proizvodov ter kako dokazovati njihovo skladnost z EU standardi; pomoč pri dnevnih aktivnostih preko sistemov vodenja kakovosti, ravnanja z okoljem ter varnosti in zdravja pri delu). Podani bodo primeri iz prakse.

21. 11. 2019 ob 16.30
3. modul: VARNOST? NUJNO!

Delo doma in v tujini; dojemanje varnosti in zdravja pri delu, uporabe osebne varovalne opreme, pregledi opreme za delo … V tem modulu boste spoznali predvsem primere dobrih praks iz tujine, ki temeljijo na visokem zavedanju o pomenu varnosti na delovnem mestu. Varnost ni nujno zlo; odgovornost delodajalca in pooblaščenih oseb je, da poskrbijo za zagotavljanje varnosti in zdravja pri delu. Spoznali boste zahteve SCC (Saftey Certificate for Contractors), ki v tujini velja že 25 let (od leta 1994) ter kako prenesti to znanje v vsakodnevne delovne aktivnosti, da bi izboljšali delovno okolje. Podani bodo primeri iz prakse.

Izpilite svoje strokovno znanje!
Vsi udeleženci prejmete potrdilo o udeležbi.
Posamezen sklop predavanj traja 3 šolske ure.
Predavateljica: Andreja Bednjički, Inštitut ISERA