užu-mkProgram UŽU-MK je namenjen odraslim s posebnimi potrebami. Delo poteka v obliki projektnega učenja, v skupini 6 do 12 udeležencev in traja 120 ur. Program je organiziran tako, da se srečanja zaključijo v osmih mesecih. Delo v skupini vodita 2 usposobljena učitelja, izmed katerih je eden specialni in rehabilitacijski pedagog oz. defektolog. Program se izvaja v okviru izvajalske organizacije, ki je bila izbrana na razpisu Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Glavni namen programa je obnavljanje in pridobivanje temeljnega znanja in spretnosti, kar udeležencem omogoča lažje obvladovanje situacij v vsakdanjem življenju, večjo samostojnost in odgovornost, vključevanje v različne družbene dejavnosti ter dvig samozavesti in posledično kakovosti življenja.

So odrasli, ki potrebujejo pomoč v vsakdanjih življenjskih okoliščinah – pri nakupih, na banki, pošti, v javnem prometu itn.

Udeležba v programu je brezplačna, program sofinancirata Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport in Evropski socialni sklad.

 

Več na: http://pismenost.acs.si/projekti/uzu/