fbpx
          MOODLE
EN    |    DE    |    IT

Pokličite

03 428 67 50

Pošljite sporočilo

info@lu-celje.si

Delavnice za starše

Oblikovane so kot podporna skupina, ki združuje ljudi s podobnimi izkušnjami. Starši si na delavnicah izmenjujejo vsakodnevne izkušnje in probleme, s katerimi se soočajo v njihovih družinah, ter kako jih rešujejo. Preko pogovora se povežejo med seboj, drug drugemu nudijo čustveno podporo in občutek varnosti.

Za koga?
Namenjene so vsem staršem, ki želijo okrepiti starševske kompetence, ozavestiti nezdrave vzorce vedenja in delovanja ter posledično izboljšati kvaliteto odnosov v družini. Na delavnicah je zaželena prisotnost obeh staršev, saj le tako dosežemo največje spremembe.

Zloženka – Delavnice za starše

Delavnice za ločene starše/zakonce in starše v razhodu

Kako tudi po ločitvi oz. razhodu staršev oblikovati spoštljiv odnos med njimi, kako preseči boleča občutja in zamere ter kako vzpostaviti nove odnose, ki bodo za otroka podporni in povezovalni. Pomembno je, da partnerja kljub tej življenjski situaciji delujeta enotno, v dobro otroka in ozavestita, da se lahko razideta le kot partnerja, ne pa kot starša.

Za koga?
Delavnice so namenjene vsem staršem/zakoncem, ki se spoprijemajo z bolečimi občutji zaradi ločitve oz. razhoda. Delavnice jim bodo v podporo, da izboljšajo odnose v razvezani družini in tudi odnose do samih sebe.

Delavnice za očete

 

Vključenost očetov pri vzgoji otrok je pomemben del otrokovega razvoja, saj očetje spodbujajo otroke k raziskovanju, iskanju novih izzivov in premagovanju ovir. Za vse to pa morajo biti očetje aktivni, prisotni in na voljo otroku, kljub težavam, ki jih (lahko) pestijo v tem sodobnem tempu življenja.

Za koga?
Delavnice so namenjene očetom, ki se čutijo preobremenjene, nemočne, zmedene v svoji vlogi. Da bodo izboljšali svoje starševske kompetence in s tem posledično odnose z otroki.

Delavnice za matere

Matere so v sodobnem hitrem tempu življenja postavljene pred mnogo izzivov, vse bolj so obremenjene in postavljene pred preizkušnje. Pomembno je, da kljub vsem oviram najdejo notranjo moč in ravnovesje, o čemer bomo govorili na delavnicah.

Za koga?
Delavnice so namenjene materam, ki se v svoji vlogi čutijo preobremenjene, nemočne, zmedene, brez podpore. Da bodo opolnomočene izboljšale svoje starševske kompetence in s tem posledično odnose z otroki.

Potek?
Delavnice potekajo v skupini in so zaprtega tipa. Skupino sestavlja od 6 do 12 udeležencev oz. udeleženk, ki se bodo srečevali tri mesece (12 srečanj).

Kdaj?
1x tedensko …

Kje?
Na Ljudski univerzi Celje, Cankarjeva ulica 1, 3000 Celje.
V primeru izvajanja ukrepov za preprečevanje okužb s Covid-19 bodo aktivnosti potekale preko spletne aplikacije Zoom.

Kdo vodi aktivnosti?
Delavnice vodi Sabina Rožen, univ. dipl. soc. delavka in sistemska psihoterapevtka.

Obvezne so predhodne prijave.

Kontaktne osebe:

Maja Krivecmaja.krivec@lu-celje.si, 03 428 67 62

Mojca Šancamojca.sanca@lu-celje.si, 03 428 67 52