fbpx
          MOODLE
EN    |    DE    |    IT

Pokličite

03 428 67 50

Pošljite sporočilo

info@lu-celje.si

CERV (Citizens, Equality, Rights and Values Programme)

Akronim: EMPATH

Naslov projekta: Empowering youth to engage in coMbating gender stereotyPes by Addressing Toxic masculinity patterns and beHaviour

Projekt financira/sofinancira: Evropska komisija (European Commission) iz programa CERV (Citizens, Equality, Rights and Values Programme)

Obdobje trajanja projekta: 1. 11. 2022 – 31. 10. 2024

Vrednost projekta: 389,694.00 €

Prioriteta: spolna enakost

Cilj projekta: Na podlagi niza prejšnjih nacionalnih prizadevanj EMPATH priznava pomembno vlogo, ki jo imajo izobraževalna okolja in procesi, zlasti v najstniških letih, pri reprodukciji ali odpravljanju spolnih stereotipov, in si prizadeva za opolnomočenje skupin, vključenih v srednješolski učni proces, da se vključijo v boj proti spolnim stereotipom z obravnavanjem toksičnih vzorcev moškosti in vedenja.

Projekt predlaga več nivojski in ustrezen pristop vključevanja deležnikov in naslavlja tri ciljne skupine udeležencev (srednješolce, srednješolske in fakultetne pedagoške delavce ter bodoče pedagoške strokovnjake).  

EMPATH zajema nabor interaktivnih delavnic za srednješolce, dva različna sklopa modulov usposabljanja za strokovnjake za srednješolsko poučevanje in strokovnjake za poučevanje na fakulteti

Njegov cilj bo oblikovanje močnega nacionalnega zavezništva in skupnosti za enakost spolov v izobraževalnem okolju in procesih. Celoten projekt bo spremljala nacionalna kampanja ozaveščanja EMPATH. Na podlagi rezultatov projekta bodo pripravljene in razširjane smernice za oblikovalce politik.

Vodja projekta: Ljudska univerza Celje

Partnerji projekta: UNIVERZA V LJUBLJANI (Fakulteta za družbene vede, Pedagoška fakulteta), Inštitut za proučevanje enakosti spolov, Pedagoški inštitut.

Dostopnost