fbpx
          MOODLE
EN    |    DE    |    IT

Pokličite

03 428 67 50

Pošljite sporočilo

info@lu-celje.si

Okvirni sporazum o izvajanju izobraževalnih programov, nacionalno poklicnih kvalifikacij in delovne terapije za zaprte osebe v ZPMZKZ Celje in PD Radeče

V okviru operacije »Razvoja delovnih kompetenc zaprtih oseb« ter z namenom sklenitve Okvirnega sporazuma za izvajanje izobraževalnih programov, nacionalno poklicnih kvalifikacij in delovne terapije za zaprte osebe smo bili izbrani za izvajanje srednješolskih programov, programov nacionalne poklicne kvalifikacije in delovnih terapij za Zavod za prestajanje mladoletniškega zapora in kazni zapora Celje ter izvajanje programov nacionalne poklicne kvalifikacije za Prevzgojni dom Radeče.

Okvirni sporazum redno izvajamo vse od 3. 5. 2016, ko smo ga prvič sklenili.

V letu 2020 smo bili že četrtič izbrani za izvajalca, in sicer za obdobje od 1. 7. 2021 do 31. 10. 2023 oz. do porabe sredstev.

V skladu s standardi, ki se uporabljajo pri izobraževanju odraslih, omogočamo zaprtim osebam vpis v program trgovec, računalnikar, gastronomija, tesar, oblikovalec kovin-orodjar, gastronomske in hotelske storitve, ekonomski tehnik ter gastronomija in turizem.

Programi priprav nacionalno poklicnih kvalifikacij na postopek ugotavljanja in preverjanja se izvajajo glede na potrebe skupine. Zaprte osebe imajo na razpolago pridobitev nacionalno poklicnih kvalifikacij za Izdelovalca spletnih strani, Dietnega kuharja, Čistilca prostorov, Pomočnika kuharja, Izvajalca zidanja in ometavanja, Hišnika, Polagalca talnih oblog, Pomočnika natakarja, MIG / MAG in TIG/ TAG Varilca ter Viličarista.

V sklopu delovne terapije so na voljo delavnice risanja in slikanja z akrilnimi barvami na platno, barvanje glinenih, lesenih in mavčnih izdelkov, poslikava svile, modeliranje gline, modeliranje s fino maso in voskom, mavčni odtisi, obdelava lesa in poslikava lesenih deščic, izdelava nakita, izdelovanje voščilnic in darilnih škatlic, mozaik, slikanje na steklo, servietna tehnika, šivanje, restavriranje manjših delov pohištva, opravljanje enostavnejših del (izdelovanje enostavnejših lesenih izdelkov, sestavljanje raznih izdelkov in polizdelkov, čiščenje, vzdrževanje prostorov, urejanje okolice …) ter aktivnosti za spodbujanje različnih nivojev mišljenja in spretnosti.

Članek iz revije Celjan: Vedno in povsod je čas za učenje

KONTAKT

Helena Dimnik
Telefon: 03 428 67 50
E-pošta: helena.dimnik@lu-celje.si

Dostopnost