MOODLE

EN    |    DE    |    IT

Pokličite

03 428 67 50

Pošljite sporočilo

info@lu-celje.si

Mladinske delavnice

Ljudska univerza Celje v sodelovanju z Društvom za preventivno delo izvaja projekt »Mladinske delavnice«. V šolskem letu 2019/2020 se bomo pri izvajanju povezali tudi z Celjskim mladinskim centrom, ki bo prevzel vlogo mentorja prostovoljcev. V šolskem letu 2019/2020 načrtujemo izvedbo delavnic na naslednjih šolah: II. osnovna šola Celje, OŠ Frana Kranjca, III. osnovna šola Celje, Osnovna šola Lava, OŠ Vojnik, OŠ Hudinja, OŠ Frana Roša. Na treh osnovnih šolah (III. Osnovna šola, II. osnovna šola in OŠ Vojnik) bomo program izvajali kontinuirano, na ostalih šolah pa občasno (po dogovoru).

Mladinske delavnice izvajajo prostovoljke, ki so uspešno končale usposabljanje za izvajalca preventivnega programa »Mladinske delavnice« in si pridobile naziv Inštruktor/-ica »Mladinskih delavnic«. Usposabljanje traja dva intenzivna seminarja v obsegu 100 ur.

S programom Mladinske delavnice pospešujemo razvojne in socializacijske procese pri mladih in preprečujemo njihovo socialno izključenost. Pubertetniki s programom pridobivajo socialne veščine in razvijajo strategije individualne in skupinske interakcije in komunikacije. S programom pomagamo posamezniku, da oblikuje pozitivno samopodobo ter prispevamo k osebni in socialni integraciji. Za pubertetnike program pomeni motivirajočo dejavnost in možnost za ustvarjalno delovanje in aktivno socialno življenje.

Z izvedbo mladinskih delavnic želimo podpreti osnovnošolce zadnjih (8. in/ali 9. razred) razredov in jih opolnomočiti pri spopadanju z izzivi sodobnega časa. Teme, ki jih bodo obravnavali na delavnicah, bodo zajemale različna področja: spolnost, medosebni odnosi, spopadanje s konflikti in čustvi, različne oblike zasvojenosti, iskanje identitete v svetu odraslosti, o vrednotah in morali …

Projekt sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Ministrstvo za Zdravje.

KONTAKT

Maja Krivec
Telefon: 03 428 78 62
E-pošta: maja.krivec@lu-celje.si

Senta Jevšenak (Celjski mladinski center)
Telefon: 031 374 648
E-pošta: senta.jevsenak@mc-celje.si