fbpx
          MOODLE
EN    |    DE    |    IT

Pokličite

03 428 67 50

Pošljite sporočilo

info@lu-celje.si

Teden pisanja z roko 2021

Počasi, lepo počasi pisalo po papirju drsi,
nam črke ustvarja in misli umiri.

Ljudska univerza Celje se bo tudi v letu 2021 pridružila projektu Teden pisanja z roko 2021, ki bo od 18. do 22. januarja. Čeprav si v tem času COVID-19 ne moremo predstavljati, da bi bili brez računalnikov in drugih sredstev za digitalno komunikacijo, je prav pandemija tista, ki je spodbudila razmišljanje, da nas uporaba IKT tehnologije preveč standardizira, nam jemlje domišljijo, kreativnost in ustvarjalnost. Vse sledenje aktivnosti so še kako značilne za pisanje z roko.

Zato smo se odločili, da se pridružimo vseslovenski akciji, ki ozavešča o pomenu ohranjanja pisanja z roko. Društvo Radi pišemo z roko jo organizira z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter Zavodom RS za šolstvo.

V Tednu pisanja z roko 2021 bomo spodbujali »lepo« pisanje z roko, čitljivo, tekoče, četudi bomo pisali počasneje. Skrbno bomo oblikovali in povezovali črke. Vemo, da nekateri pišejo le še s tiskanimi črkami, a se bomo v Tednu 2021 trudili pisati s pisanimi črkami.

Osrednja tema Tedna pisanja z roko 2021 je Pišem pismo prijatelju. Tema je zelo prijetna za pisanje, hkrati pa dovolj široka, da dopušča kreativnost v največji meri.

Aktivnosti, ki jih bomo na Ljudski univerzi Celje v tednu od 18. januarja do 22. januarja izvajali bomo pravočasno tudi objavljali.

Ambasadorji Tedna pisanja z roko 2021 so:

Erik Brecelj, kirurg in aktivist

Urša Menart, režiserka in scenaristka

Tadej Pogačar, kolesarski šampion

Tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport, dr. Simona Kustec je nagovor napisala z roko.

Kontakt:

Andrijana Božić
Telefon: 03 428 67 52
E-pošta: andrijana.bozic@lu-celje.si

Polona Glavnik
Telefon: 03 428 67 55
E-pošta: polona.glavnik@lu-celje.si

Dostopnost