fbpx
          MOODLE
EN    |    DE    |    IT

Pokličite

03 428 67 50

Pošljite sporočilo

info@lu-celje.si

Izvajanje izobraževalnih programov, nacionalnih poklicnih kvalifikacij in delovnih terapij za zaprte osebe 2016-2019

V okviru operacije »Razvoja delovnih kompetenc zaprtih oseb« ter z namenom sklenitve Okvirnega sporazuma za izvajanje izobraževalnih programov, nacionalno poklicnih kvalifikacij in delovne terapije za zaprte osebe smo bili izbrani za izvajanje srednješolskih programov, program nacionalne poklicne kvalifikacije in delovnih terapij za Zavod za prestajanje mladoletniškega zapora in kazni zapora Celje ter izvajanje programov nacionalne poklicne kvalifikacije za Prevzgojni dom Radeče.

V sklopu delovne terapije že potekajo delavnice risanja in slikanja z akrilnimi barvami na platno, sledilo bo še barvanje glinenih, lesenih in mavčnih izdelkov, poslikava svile, modeliranje gline, modeliranje s fino maso in voskom, mavčni odtisi, obdelava lesa in poslikava lesenih deščic, izdelava nakita, izdelovanje voščilnic in darilnih škatlic, mozaik, slikanje na steklo, servietna tehnika ter šivanje.

V skladu s standardi, ki se uporabljajo pri izobraževanju odraslih, omogočamo zaprtim osebam vpis v program trgovec, računalnikar, gastronomija, tesar, oblikovalec kovin-orodjar, gastronomske in hotelske storitve, ekonomski tehnik in gastronomija in turizem.

Programi priprav nacionalno poklicnih kvalifikacij na postopek ugotavljanja in preverjanja se izvajajo glede na potrebe skupine. Zaprte osebe imajo na razpolago pridobitev nacionalno poklicnih kvalifikacij za Izdelovalca spletnih strani, Dietnega kuharja, Čistilca prostorov, Pomočnika kuharja, Izvajalca zidanja in ometavanja, Hišnika, Polagalca talnih oblog, Pomočnika natakarja, TIG varilca, Oblikovalca in urejevalca okolja z rastlinami ter Viličarista.

Okvirni sporazum se sklepa za obdobje od 3. 5. 2016 do 31. 12. 2019.

Članek iz revije Celjan: Vedno in povsod je čas za učenje (pdf članek Celjan)

Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija. Operacija »Razvoj delovnih kompetenc zaprtih oseb« se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi 9 »Socialna vključenost in zmanjševanje tveganja revščine«, prednostne naložbe 9.1 »Aktivno vključevanje, vključno s spodbujanjem enakih možnosti in dejavnega sodelovanja ter izboljšanje zaposljivosti«.

Dostopnost