fbpx
          MOODLE
EN    |    DE    |    IT

Pokličite

03 428 67 50

Pošljite sporočilo

info@lu-celje.si

Družinski center 2021-2025

Družinski center DRUŽINE V CENTRIFUGI SODOBNEGA ČASA

Ljudska univerza Celje je bila izbrana na javnem razpisu Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti kot izvajalec vsebin centrov za družine v letih od 2021 do 2025. Družinski center Ljudske univerze Celje imenom Družine v centrifugi sodobnega časa sicer deluje že od leta 2017, novi projekt pa se je pričel izvajati 1. 3. 2021.

Center za družine je namenjen vsem družinskim članom, ki živijo v različnih oblikah družin oziroma se nahajajo v različnih življenjskih obdobjih.

Cilj javnega razpisa je omogočiti izvedbo vsebin, ki bi otrokom in mladostnicam oziroma mladostnikom ponudile raznovrstne možnosti učenja za njihov celosten razvoj ter pridobivanje ustreznih socialnih veščin in kompetenc za obvladovanje čustev, pozitivne samopodobe ter konstruktivnega reševanja raznovrstnih problemov, njihove starše pa opolnomočile za pozitivno starševstvo, s pomočjo katerega bodo pomembno vplivali na kakovost družinskega življenja in konstruktivno reševanje medosebnih konfliktov.

Vsebine, ki se izvajajo:

  • prostor neformalnega druženja, namenjen različnim ciljnim skupinam;
  • izobraževalna in praktična predavanja ter interaktivne delavnice za starše;
  • organizirano varstvo otrok v času šolskih počitnic;
  • delavnice za otroke in mladostnike;
  • svetovanje za otroke, mladostnike/mladostnice, starše ter družine z namenom izboljšanja sposobnosti obvladovanja čustev, gradnje pozitivne samopodobe in učenja reševanja različnih težav.

Družinski center predstavlja velik doprinos za mesto Celje in njegovo okolico, saj ponuja podporo za vse družinske člane. Vsebine so zelo dobro obiskane in so za udeležence BREZPLAČNE.

KONTAKT

 

Maja Krivec
Telefon: 03 428 67 62
E-pošta: maja.krivec@lu-celje.si

Mojca Šanca Pinter
Telefon: 03 428 67 52
E-pošta: mojca.sanca@lu-celje.si

 

Dostopnost