fbpx
          MOODLE
EN    |    DE    |    IT

Pokličite

03 428 67 50

Pošljite sporočilo

info@lu-celje.si

Borza znanja

Informacijsko središče, v katerem zbiramo, urejamo in posredujemo podatke o ljudeh, ki znanje iščejo, in o ljudeh, ki znanje ponujajo. Podatkovna baza se dnevno polni in daje uporabnikom velike možnosti uporabe v smislu izmenjave ponudb in povpraševanja različnih znanj.

Sistem in Mreža borz znanj Slovenije je edinstven primer v svetu, v katerega se brezplačno vključujejo ponudniki in iskalci znanja že od leta 1992. Borza znanja je torej posrednik med ponudniki in uporabniki. Ponudniki znanja ne morejo biti pravne osebe, temveč zgolj fizične osebe, lahko pa so pravne osebe uporabniki. Predmet ponudbe in povpraševanja predstavljajo znanja, vedenja, veščine in spretnosti z najrazličnejših področij. Borza znanja zagotavlja le informacije o ljudeh, ne preverja pa kakovosti njihovega znanja, prav tako je oddolžitev ponudnikom znanja zasebna stvar obeh uporabnikov Borze znanja.

Kaj vam ponuja Borza znanja?

  • Če se želite nečesa naučiti: podatke o ljudeh, ki vas lahko to naučijo!
  • Če želite s svojim znanjem pomagati drugim: podatke o ljudeh, ki potrebujejo vaše znanje in izkušnje!
  • Če želite sodelovati v kakšni dejavnosti: podatke o ljudeh, ki se zanimajo za podobne stvari!

Kaj Borza znanja pričakuje od vas?

Borza znanja posreduje podatke o ponudnikih in uporabnikih znanj brezplačno. Ker želimo, da so naše storitve kakovostne, vas bomo prosili za povratno informacijo. Vaša mnenja, predlogi in ideje v zvezi z našim posredovanjem informacij bodo koristno pripomogli k temu, da bo zadovoljstvo obojestransko.

Kaj je še značilno za Borzo znanja?

Borze znanja ne odločajo o tem, kje, kdaj in kako boste izmenjali znanja in informacije. Način učenja je odvisen od vaših potreb, želja in možnosti. Tudi o tem, kako se boste drug drugemu oddolžili, se dogovorite sami. V borzah znanja lahko sodeluje vsak, ki ima neko znanje ali spretnost. Potrdil o formalni izobrazbi ne potrebujete. Zadovoljni smo, da ste se odločili svoje znanje dopolniti ali nadgraditi oziroma ponuditi tudi drugim.

Prijazno vam bomo pomagali, kadar boste potrebovali našo pomoč.

Borze znanja posredujejo zgolj podatke o učnih ponudbah in povpraševanjih, ne zagotavljajo pa kakovosti učnih storitev. V pomoč so nam vaše povratne informacije. Če nekoga, ki vam je znanje posredoval ali ste mu pomagali vi, posebej pohvalite, ga obvestimo o vašem zadovoljstvu in z veseljem priporočamo tudi drugim. Če pa nas obvestite, da s posredovanjem niste bili zadovoljni, smo pri naslednjem navezovanju stikov bolj previdni in zadržani.