fbpx
          MOODLE
EN    |    DE    |    IT

Pokličite

03 428 67 50

Pošljite sporočilo

info@lu-celje.si

Tedni vseživljenjskega učenja 2022

Maj 11, 2022

Aktualni dogodki TVU 2022:

Delavnica: Tehnike obvladovanja stresa

Na delavnici vam bomo predstavili nekaj preprostih načinov za obvladovanje stresa. Delavnico bosta vodili: Nataša Jerman Jarh in Andrejka Rejc. Delavnica bo potekala na Ljudski univerzi Celje.

Ogled SLG Celje

Predstavitev posameznih prostorov oz. zaodrja in s tem povezanih poklicev, ki delujejo v ozadju in so pomembni za predstavo.

Predavanje: Postopki oživljanja z AED

AED lahko reši življenje. Ko oseba doživi nenadni srčni zastoj, njegov sicer reden srčni ritem postane nereden ali pa izostane. Z vsako minuto, ko srce ne bije, se možnost za preživetje zmanjša za 7 do 10%. Redki preživijo po 10 minutah brez oživljanja in defibrilacije. Predavatelj: Selimir Ćopić, Rdeči križ Slovenije

Delavnica: Fit hrbtenica

Pravijo, da smo stari toliko, kot je stara naša hrbtenica. In vsak, ki se je kdaj v življenju srečal s težavami v hrbtenici, se bo stoodstotno strinjal s to trditvijo. Zdrava hrbtenica je tesno povezana z ustreznim gibanjem: na delavnici boste izvedeli nekaj koristnih teoretičnih nasvetov in praktičnih vaj.

Dogodivščine v Tehnoparku

V Tehnoparku Celje želijo vzpodbuditi zanimanje za znanost in tehnologijo. Obiskovalci bodo z obiskom parka pridobili neposredno izkušnjo iz naravoslovja in tehnologij ter zavedanje, kakšen pomen ima razvoj tehnologij za naše življenje in za svet v katerem živimo.

Ogled uredništva Radia Celje

Radio Celje ima status regionalne radijske postaje posebnega pomena. Skrbi, da je program vedno aktualen, zato novinarsko spremlja dogodke v širši Savinjski regiji, pripravlja oddaje vseh zvrsti in razveseljuje poslušalce z nagradnimi igrami. Na ta dan boste imeli možnost, direktnega vpogleda, kako in na kakšen način se pripravljajo novice in informacije in koliko tehnične podpore in ljudi stoji za tem.

Delavnica: Kaj vam sporočajo angelske karte?

Svetovanje in usmerjanje pri reševanju trenutnih težav s spodbudnimi in podpornimi nasveti s pomočjo Angelskih kart. Angeli so kot naši najboljši prijatelji ali skrbni starši, ki nam s svojimi nasveti vsakodnevno pomagajo. Z njihovo pomočjo vidimo probleme z drugega zornega kota oziroma se kot orel dvignemo nad njih in jih z višine vidimo jasneje; s tem je tudi njihovo reševanje lažje.

Delavnica: Ustvarjajmo z glino

Oblikovanje z glino je ena izmed zelo sproščujočih in priljubljenih oblik ustvarjanja. Udeleženci se boste seznanili z različnimi vrstami gline, tehnikami dela z glino in kako poteka preobrazba od kepe gline do uporabnega keramičnega izdelka. Delavnico vodi: Anja Poznič.

Delavnica: Izdelava gledaliških lutk

Lutkarstvo je ena najstarejših oblik človekovega izražanja, lutka pa je lahko vsak predmet, ki ji lutkar z animacijo vdihne dušo in jo tako vzbudi k življenju. Na delavnici, pod okriljem Škratovega lutkovnega društva Celje, se boste lahko tako v izdelavi lutk, kot v predstavi preizkusili tudi sami. Zato lepo vabljeni mali in mladi, kot mladi po duši. Dobimo se pred Celjsko kulturnico.

Predavanje in nasveti naturopatinje Erike Brajnik

Naturopatija, kot nam pove že ime samo, izvira iz narave. Pravimo ji tudi ‘naravna medicina’. Vabljeni, da se nam pridružite na predavanju naturopatinje Erike Brajnik, ki bo pregovorila več o tem. Predavanje bo potekalo na daljavo preko ZOOM-a.

Delavnica: Šik v poletje

Predstavitev modnih trendov 2022 in nasvetov, kako ter na kakšen način uporabiti stare kose oblačil in dodatkov, da bomo stopili šik in prerojeni v poletje 2022. Delavnica bomo izpeljali s pomočjo butika Beone.

Predavanje Aljoše Bagola: Kako biti v redu?

Predavanje Aljoše Bagola razkriva zaodrja delovanja sodobnih tehnologij, vse od poslovnih do družbenomedijskih, in omogoča prepoznavanje zank in pasti, s katerimi ugrabljajo našo pozornost in nas izčrpavajo dragocene energije. Čas je torej, da spremenimo svoj pogled, prevetrimo pričakovanja in ugotovimo, da je ‘biti v redu’ tik pred lastnim nosom.

Obvezne predhodne prijave! (s klikom na dogodek se vam odpre prijavnica)

Več informacij o TVU 2022 najdete na spletni strani https://tvu.acs.si/sl/domov/.

Dostopnost