fbpx
          MOODLE
EN    |    DE    |    IT

Pokličite

03 428 67 50

Pošljite sporočilo

info@lu-celje.si

Nacionalno odprtje 27. Tednov vseživljenjskega učenja

Apr 21, 2022

Letošnje leto je posebno, saj je Nacionalno odprtje 27. Tednov vseživljenjskega učenja, 6. maja pri nas v Celju. Gre za pomemben dogodek, festival učenja, ki predstavlja nekakšno otvoritev v Tedne vseživljenjskega učenja (TVU). TVU je najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Gre za festivalsko zasnovan projekt, ki ga Andragoški center Slovenije vsako leto uresničuje z mrežo številnih prirediteljev po vsej Sloveniji. Strateško naravnanost in nacionalni pomen Projekta TVU slikovito prikaže dolgoletni slogan »Slovenija, učeča se dežela,« podpira pa ga tudi Vlada RS. Izpeljavo TVU denarno omogoča Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, prireditelji pa vlagajo tudi lastne vire.

Okoli 2.000 prirediteljev bo od 9. maja do 12. junija 2022 izpeljalo okrog 7.000 brezplačnih izobraževalnih in drugih dogodkov po vsej državi. Z njimi želimo pokazati, kako lahko (neformalno) učenje izboljša življenje in možnosti posameznikov tako na osebni kot na strokovni ravni. V tem obdobju bomo organizirali na LU Celje več kot 50 dogodkov (z podizvajalci) za različne ciljne skupine. Vsi dogodki so BREZPLAČNI, tako da vljudno vabljeni, da se jih udeležite v čim večjem številu. Za udeležbo na dogodek je obvezna predhodna prijava! Več o dogodkih in prijavi na posamezno predavanje/delavnico pa pod rubriko “dogodki”.

Posebnost Nacionalnega odprtja so tudi podelitve priznanj zglednim učečim se v Savinjski regiji. Na sami prireditvi bomo prikazali življenjske zgodbe dobitnikov priznanj, ki bodo letos:

− Franci Pusar, predlagateljica LU Celje;

− Tina Trstenjak, predlagateljica LU Celje;

− Aleksandra Škoflek, predlagateljica UPI Ljudska univerza Žalec;

− Edita Mlaka, predlagateljica LU Rogaška Slatina;

− Tanja Burja, predlagatelj Šolski center Slovenske Konjice-Zreče.

Programski list TVU 2022 (5.5.2022)

 

Več informacij o TVU 2022 najdete na spletni strani https://tvu.acs.si/sl/domov/.