fbpx
          MOODLE
EN    |    DE    |    IT

Pokličite

03 428 67 50

Pošljite sporočilo

info@lu-celje.si

Učenci in dijaki

Za učence in dijake izvajamo brezplačno učno pomoč. Prav tako lahko obiskujejo Središče za samostojno učenje, kjer je nameščenih 16 učnih mest, ki so opremljena z računalniki, povezanimi v splet in na skupni tiskalnik. Pri delu udeležencem pomagajo usposobljeni svetovalci.

Na Ljudski univerzi Celje deluje Karierni kotiček (bivši CIPS – Center za informiranje in poklicno svetovanje), v okviru katerega nudimo učencem in dijakom informacije s področja izobraževanja, poklicev in trga dela. Kotiček zagotavlja tudi računalniški dostop do osnovnih informacij s področja načrtovanja in vodenja kariere, informacije o trgu dela v lokalnem okolju ter interaktivni računalniški program za izbor poklicev Kam in kako. Organiziramo predstavitve poklicev in trga dela na osnovnih in srednjih šolah v celjski regiji. Izvajamo tudi individualno svetovanje, ki zajema celostno obravnavo posameznika.

Več o našem Kariernem kotičku si lahko preberete v zavihku SVETOVANJE IN PODPORNE DEJAVNOSTI.

Za učence priseljence izvajamo tečaj slovenščine na matičnih osnovnih šolah skozi celo šolsko leto, za dijake priseljence pa se tečaj slovenščine izvaja dva krat tedensko v prostorih Ljudske univerze Celje.

Za 8. in 9. razrede osnovnih šol izvajamo projekt Mladinske delavnice, kjer učenci skupaj z usposobljenimi prostovoljci obravnavajo različne življenjske teme, pomembne za njihov razvoj.

Učenci in dijaki lahko v okviru Družinskega centra Ljudske univerze Celje obiskujejo podporno skupino za mladostnike in individualno svetovanje. Srečanja potekajo vsak teden, vodi pa jih Sabina Rožen, psihoterapevtka in specializantka družinske terapije.

Dostopnost